MAHİR ELLER PROJE TANITIMI

MAHİR ELLER PROJE TANITIMI

05.02.2019

İŞKAD olarak her zaman istihdamın ve atıl iş gücünün açığa çıkarılması için her projede olmak, etkin katılım sağlamak üzere yola çıktık.

TOBB öncülüğünde TEPAV ortaklığında aralarında Adana’nın bulunduğu 12 ilde hayata geçirilen Mahir Eller Projesi ile kişilerin beceri haritası çıkartılıp, 3 bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.

Projenin Adana’da düzenlenen basın toplantısına TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu video-konferans ile katıldı. Projeyi bir beşeri gelişme projesi olarak tanımlayan Hisarcıklıoğlu, “Mahir Eller Projesi ile mesleki yeterliliği, birikimi olan ve daha iyi çalışma koşulları arayan insanlara dokunmayı hedefliyoruz. Mesleğinde usta olanlara, işinin erbabı olanlara bunu kanıtlama, tescilleme imkânı sunuyoruz” dedi. Projeye katılanların daha kolay iş bulabileceklerini, hem şirketlerimize hem de ülkemize katkı sağlayacak bir proje olduğunu vurguladı.

Toplantıda konuşan Adana Sanayi Odası (ADASO) Genel Sekreteri Bora Kocaman projeye ilişkin 12 ilde 30 bin kişiye ulaşarak kişilerin beceri haritasını çıkarılacağını kaydetti.  Kocaman, “Mahir Eller Projesi ile Üç Bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor. Bu proje ile işverenler de kazanacak” dedi. Bora Kocaman, “nitelikli işgücü sayesinde verimli üretim yapılacak, zaman ve para kaybının önüne geçirilerek kalkınmaya katkı sağlayacak bir proje” olduğunu aktardı. Projenin Yerel Oda Koordinatörü Gülhan Özdemir, Mahir Eller Projesinin detaylarını katılımcılarla paylaştı.

ADANA, TEHDİTLERİ FIRSATA DÖNÜŞTÜREBİLECEK GİRİŞİMCİ BİR POTANSİYELE SAHİP BİR ŞEHİR

Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Azmi Yalçın toplantıda “Ekonomik Panorama” başlıklı bir sunum gerçekleştirerek Adana’nın ekonomisini mercek altına aldı.  Prof. Azmi Yalçın, Adana için “Genç nüfusu ve güçlü sermaye yapısı ile yeni dönemdeki tehditleri fırsata dönüştürebilecek girişimci bir potansiyele sahip bir şehir. Yasal süreci devam eden tarım organize sanayi bölgesi ve Ceyhan bölgesindeki enerji yatırımları Adana için önemli yatırım projeleri olarak karşımıza çıkmaktadır” dedi.

Prof. Azmi Yalçın, İŞKUR İl Müdürlüğü ile yapılan işbirliği ile sanayicinin ihtiyaç duyacağı özellikle enerji alanındaki insan gücünün yetiştirilmesi için planlan çalışmalarına dikkat çekti. Son yıllarda ülkenin önceliğinin inşaat ve hizmet sektörleri olduğunu dile getiren Yalçın, “sanayi üretimi olmadan gerçek verimliliğin ve kalıcı istihdamın oluşturulması oldukça zor” dedi. Prof. Azmi Yalçın, Adana iş dünyasının sanayi üretimi ile bu konuda da öncü olmaya hazır olduğunu aktardı.

 

 20190205_101851

© 2015 İŞKAD | İŞ KADINLARI DERNEĞİ | ASSOCIATION OF BUSINESS WOMEN. Her hakkı saklıdır.