Adana’da E-Ticaret zirvesi ‘Artık ticaretin yolu her evin, işyerinin içinden geçiyor.’

Adana’da E-Ticaret zirvesi ‘Artık ticaretin yolu her evin, işyerinin içinden geçiyor.’

06.03.2019

Adana’da Hepsiburada Ticari Grup tarafından "E-ticaret Zirvesi" düzenlendi. Türkiye'de dijitalleşmenin ve e-ticaretin öneminin verilerle anlatıldığı toplantıya Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Mutlu Erturan, Koray Öztürkler Hepsiburada Kurumsal İletişim ve İlişkiler Grup Başkanı konuşmacı olarak katıldı. Çok sayıda KOBİ ve esnafın katılım gösterdiği e-ticaret zirvesinde KOBİ ve girişimcilerin e-ticarete katılması amaçlandı.
 
Menevşe “Bütün firmalarımızı E-ticaret konusuna önem vermeye davet ediyorum”
Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, E-ticaret konusunu çok önemsediklerini söyledi. Menevşe; “Sektörü ve koşulları uygun bütün firmalarımızı E-ticaret konusuna önem vermeye davet ediyorum”dedi. 
Ticarette internetin etkisinin katlanarak devam ettiğini savunan Mevevşe; şunları söyledi:
“Web tabanlı yeni iş modelleri ortaya çıkıyor ve pek çok iş kolunda gittikçe artan bir rekabet ortamı doğuyor. Dijitalleşme,  içinde bulunduğumuz yüzyılın en önemli unsurlarından biri haline geldi. E- ticaret gelişen teknolojilere bağlı olarak, her geçen gün önemini katlayarak artıran bir sistem şeklinde bütün dünyayı sarıyor. Bu başarı E- ticaret, ürün satışı yapan firmaların en büyük kozu olmuştur.”
“Elektronik ticaret ürünlerin kalitesinin yükselmesini sağlıyor”
Başkan Atila Menevşe konuşmasında elektronik ticaretin avantajlarından da söz ederek şu ifadeleri kullandı;
“Elektronik ticaret ürünlerin kalitesinin yükselmesini ve daha hızlı bir şekilde ödenerek teslim alınmasını sağliyor. Potansiyel tüketicilerin dünyanın her yanında pazara arz edilen ürünler hakkında bilgi sahibi olmalarına ve yeni üreticilerin dünya pazarlarına girmelerine imkân veriyor. Tüm bunları göz önünde bulundurarak, e- ticaretin önemi arttırıyor”
Bilgiç “Ticaretin yolu her evin, işyerinin içinden geçiyor”
Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç ise ticarette devrim yaşandığını söyledi. Ticaret merkezlerinin değiştiğini vurgulayan Bilgiç; “Eskinden ipek yolu, baharat yolu vardı. Bu ticaret yolu üzerindeki ülkeler, insanlar zengin olurdu. Şimdi internet siber otobanı var. Yani artık ticaretin yolu her evin, işyerinin içinden geçiyor. Dünyanın en ücra köşesine bir tuşla mal satabiliyorsun.20 trilyonluk pazar, 7 milyar insan ekranın ucunda”diye konuştu.
Türkiye, e-ticaretin geleceği için müthiş bir potansiyele sahip
Bilgiç, ülkemizin E-Ticaret yolunun başında olduğunu söyleyerek, “Türkiye’de toplam perakende ticaretin sadece yüzde 3,5’u elektronik mecradan yapılıyor.  Bugün için gerideyiz ama aradaki farkı hızla kapatabiliriz. Bu treni kaçırmamak için var gücümüzle çalışmalıyız. Türkiye, e-ticaretin geleceği için müthiş bir potansiyele sahip ”dedi.
Erturan, “ E-ticarette nerdeyse 2 kat daha hızlı büyüyoruz”
Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Mutlu Erturan da, Türkiye'de e-ticaretin büyüme hızının diğer ülkelere oranla daha iyi olduğunu belirterek; “Türkiye'de e-ticaretin potansiyel büyüme hızını durduracak hiçbir şey yok. Diğer ülkelere baktığımızda e-ticarette nerdeyse 2 kat daha hızlı büyüyoruz. E ticarete yeni giriyorsanız veya girip işinizi nasıl büyüteceğinizi düşünüyorsanız çok düzgün ve doğru adımlar atabileceğimiz bir noktada olduğumuzu çok net söyleyebilirim”ifadelerini kullandı. Hepsiburada platformu olarak en iyi hizmet seviyesinde dağıtım yaptıklarını söyleyen Erturan,  girişimci kadınları desteklemek için de uygun fırsatlar yarattıklarını anlattı.
Öztürkler, “Adana’nın pastadan çok iyi bir pay alması lazım”
Hepsiburada Kurumsal İletişim ve İlişkiler Grup Başkanı Koray Öztürkler ise e- ticarette pazar potansiyelinin çok yüksek olduğunun üzerine basarak şu ifadeleri kullandı;
”Tüm işletmeler e- ticarete dijitalleşerek geçiş yapıyorlar. Bugüne baktığımızda e- ticarette pazar büyüklüğünün 40 milyar lira olduğunu görüyoruz.  Hedefimiz ise 2023 yılına kadar pazar büyüklüğünü 350 milyar liraya ulaştırmak. Bu muazzam pazar büyüklüğü içerisinde 70 milyar liranın e-ihracattan gelmesini bekliyoruz. Bu dağılım içerisinde özellikle Adana’nın bu pastadan çok iyi bir pay alması lazım. Bugün bunun için buradayız”
 
 

 

© 2015 İŞKAD | İŞ KADINLARI DERNEĞİ | ASSOCIATION OF BUSINESS WOMEN. Her hakkı saklıdır.