Sosyal Kooperatifçilik Tanıtım, Eğitim, Geliştirme ve Uygulama Projesi

Sosyal Kooperatifçilik Tanıtım, Eğitim, Geliştirme ve Uygulama Projesi" kapsamında illeri ziyaret eden Sosyal Kooperatif Eğitim ve Tanıtım Treni Adana’da..

19.04.2019

Sosyal kooperatif modeline ilişkin farkındalığın arttırılması ve sosyal kooperatifçiliğin desteklenmesi, geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amaçları doğrultusunda Ticaret Bakanlığı tarafından geliştirilen "Sosyal Kooperatifçilik Tanıtım, Eğitim, Geliştirme ve Uygulama Projesi" kapsamında illeri ziyaret eden ve ilkbahar seferini Adana’da tamamlayan Sosyal Kooperatif Eğitim ve Tanıtım Treni Karşılama Töreni’ne İŞKAD olarak katıldık.

Törene Vali Mahmut Demirtaş’ın yanı sıra; Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Alper Bozkurt, Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan, Seyhan Kaymakamı Vedat Yılmaz, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Ticaret İl Müdürü Adnan Ekiz, kamu kurum, kuruluş temsilcileri, odalar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Karşılama töreninde konuşma yapan Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Alper Bozkurt; sosyal kooperatifçiliğin tanıtılması, yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi amacıyla 2017 yılında bu projeyi geliştirdiklerini dile getirerek 8 ili ziyaret ettiklerini ve finali de coşkusundan dolayı özellikle Adana’da yapmak istediklerini ifade etti.

Vali Demirtaş ise yaptığı konuşmada; eğitim treninin ilkbahar seferini Adana’ya gerçekleştirdiği ziyaretle tamamladığına değinerek ‘’Sosyal devlet, vatandaşlarının ekonomik ve toplumsal sorunları başta olmak üzere, her konuda gereken önlemleri alan bir devlet modelidir. Devletimiz de bugün anayasa ve yasalarımızın çizdiği çerçevede tüm vatandaşlarımıza, imkânları ölçüsünde sosyal hizmetleri sunmaya devam etmektedir. Gelişmiş ülkelerde sosyal ve yarı kamusal hizmetlerin sunumu, sivil toplum kuruluşları ve kâr amacı gütmeyen sosyal kooperatifler eliyle de yürütülmektedir. STK'lar ve Sosyal kooperatifler, kamunun en önemli paydaşlarıdır.’’ dedi.

Toplumsal yapının önemli bir bölümünü oluşturan dezavantajlı kesimlerin de çalışma hayatına ve sosyal hayata adapte edilmesinin, sosyal kooperatifçiliğin temel amaçlarından olduğunu ifade eden Vali Demirtaş, sosyal kooperatifçiliğin hedef kitlesi içinde uzun süreli işsizler, bağımlılar, engelliler, eski hükümlüler ve kadınların yer aldığını belirterek ‘‘Kamu kesimi olarak bu hizmetleri imkânlarımız ölçüsünde idame ettiriyoruz.

STK’ların ve sosyal kooperatiflerin bu alanda yürüteceği çalışmaların, kamunun yükünün hafifletilmesi anlamına geleceği de gözden kaçırılmamalıdır. Projenin lokomotifi hükmündeki Sosyal Kooperatif Eğitim Treninin geçtiği illerimizde, sosyal kooperatifçiliğin desteklenmesi, geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması hususlarında, farkındalık yaratacağına yürekten inanıyorum. Valilik olarak bizler de dezavantajlı kesimleri, göçmenleri, sürekli işsizleri, engellileri, eski hükümlüleri ve kadınları toplumla bütünleştirecek her türlü faaliyete destek vereceğiz.’’ diyerek projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür edip sözlerini sonlandırdı.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibi gösteri gerçekleştirdi.

18.04.2019sosyal_kooperatif

18.04.2019sosyal_kooperatif.jpg1

 

 18.04.2019sosyal_kooperatif.jpg4

 18.04.2019sosyal_kooperatif.jpg3

18.04.2019sosyal_kooperatif.jpg6

© 2015 İŞKAD | İŞ KADINLARI DERNEĞİ | ASSOCIATION OF BUSINESS WOMEN. Her hakkı saklıdır.